End of 2018 (Recalling the Lab)

Professionally, 2018 was a good year: my sabbatical work was published in the Journal of Physical Chemistry C. That came from a long time writing and a long time in this lab.

Testing Facility

Berkeley Lab’s Frei Group was kind enough to share their space with me, and I could not have done that work without this high vacuum line. I’ve always loved the way understanding the components of a system can take a complicated image like this one and break it into understandable parts. This image, in particular, gets less odd after the realization that this is two lines, mounted back-to-back, in the same Unistrut frame.

High Vacuum Line

Advertisements

Lights of Building 66

On America’s birthday, the Department of Energy’s National Lab system feels like quite a gift. The amount of innovation and discovery coming from the dramatic-yet-humble concrete structures is another reason to celebrate.

Lights of Building 66

(A) Walk in the Woods

Historical patterns of land conservation in the Bay Area mean that the gradient between densely populated and relatively “empty” spaces is particularly steep. That nearby density means that maintaining “wild” spaces requires a theme-park like approach of fenced, paved trails. Given the erosion challenges faced by the peaks of the Adirondacks, perhaps this isn’t the worst solution.

(A) Walk in the Woods